paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja zupa meksykańska 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo sytna zupa idealna na zimowe dni

Moja zupa meksykańska 2

Składniki:

Moja zupa meksykańska 2

 

  • 50 dag mielonego mięsa
  • 2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 słoiki sosu meksykańskiego
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • pęczek natki pietruszki
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Moja zupa meksykańska 2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki płuczemy, otrzepujemy z nadmiaru wody i drobno siekamy. Do mielonego mięsa dodajmy cebulę, natkę, jajko i bułkę. Wyrabiamy całość doprawiając solą i pieprzem. Mięso powinno wyglądać jak na zwykłe kotlety mielone. Z powstałego mięsa za pomocą dłoni formujemy małe klopsy, każdy obsmażamy na oleju. Do rondla Przekładamy oba sosy. Kukurydzę i fasolkę odcedzamy z zalew i również wkładamy do rondla. Do składników w rondlu dodajmy gotowe klopsy. Tak przygotowaną zupą z dodatkiem 150 ml wody gotujemy 10 min. Pamiętajmy o częstym mieszaniu aby potrawa nie przywarła do dna.