agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Moje a la flaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa z pieczarek i z kurzych żołądków

Moje a la flaczki

Składniki:

Moje a la flaczki

 

  • żołądki drobiowe 600 g
  • pieczarki 500 g
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1/4 szt
  • vegeta 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 3 gałązki
  • ziele angielskie 3 szt
  • liść laurowy2 szt
  • sól 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Moje a la flaczki
Przygotować niezbędne składniki na zupę. Żołądki kurze umyć bardzo pod bieżącą wodą , czynność powtarzać kilkakrotnie, następnie z dodatkiem soli obgotować je, pokroić na kawałki, dodać liście laurowe, ziele angielskie, i gotować z wodzie, warzywa oczyścić, obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki umyć, obrać i pokroić i plasterki, następnie wrzucić do żołądków starte warzywa, oraz pieczarki rozdrobnione, całość gotować na wolnym ogniu, gdy żołądki będą w połowie miękkie, wówczas dodać vegetę, pieprz, opłukaną i posiekaną natkę pietruszki. Porcjować zupę, podawać z pieczywem.