Sposób przygotowania:
Moje bułki z truskawkami
Drożdże kruszymy dodajemy do połowy ciepłego mleka, 2 łyżek cukru i 2 łyżek mąki. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Truskawki myjemy pozbawiamy szypułek, kroimy na mniejsze kawałki. Margarynę rozpuszczamy. Z 5 jajek oddzielamy żółtka od białek i łączymy z oboma cukrami. Białka natomiast ubijamy na sztywna pianę. Wyrośnięte drożdże łączymy z mąką, żółtkami, pianą, pozostałym mlekiem i margaryną. Zagniatamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia. Pozostałe jajko roztrzepujemy. Ciasto rozciągamy, odcinamy po kawałku i napełniamy truskawkami, formujemy bułeczki. Każdą smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy na złoto w 180C przez 40- 45 min.