Sposób przygotowania:
Moje Chilli Con Carne
3 cebule kroimy w cienkie plasterki. Olej rozgrzewamy w garnku o grubym dnie, wkładamy zmielone mięso, 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, pokrojone cebule, smażymy na małym ogniu 15 minut, często mieszamy, aby sie wszystko równomiernie podsmażyło. Dodajemy całą puszkę fasoli wraz z zalewą, odcedzoną kukurydzę, szklankę soku pomidorowego i puszkę pomidorów krojonych z ziołami, doprawiamy solą oraz 1/2 łyżeczki chilli, mieszamy i dusimy 10- 12 minut. Podajemy ze ryżem. Gotujemy wodę z 2 łyżeczkami soli, wkładamy 3 torebki ryżu, gotujemy 15-18 minut. Odcedzamy. Ryż rozkładamy na 3 talerze, na środek ryżu wlewamy nasze Chilli Con Carne.