Sposób przygotowania:
Moje Ciasto Tofik
Składniki na ciasto łączymy, zagniatamy. Dzielimy na dwie części. Przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.Śmietanę ubijamy, dodajemy krówkę. Jak lubimy bardzo słodkie możemy dodać trochę cukru pudru.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Łączymy z masą.
Przekładamy wystudzone placki. Wierzch smarujemy pozostałą krówką i ozdabiamy orzechami.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Smacznego ;)
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.Śmietanę ubijamy, dodajemy krówkę. Jak lubimy bardzo słodkie możemy dodać trochę cukru pudru.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Łączymy z masą.
Przekładamy wystudzone placki. Wierzch smarujemy pozostałą krówką i ozdabiamy orzechami.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Smacznego ;)