Sposób przygotowania:
sernik z masą tofii
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wyłożyć do natłuszczonej blaszki. Ugotowac budyń na mleku , do gorącego dodać żółtka-wymieszać, dorzucić masło i mieszać do rozpuszczenia.Po wystudzeniu ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z budyniem. Masa serowa: ser wymieszać z cukrem i jajkami ,wsypać proszek budyniowy ,mieszac aż składniki sie połączą.] Mase serowa wyłożyć na ciasto , na nią delikatnie wyłozyc masę budyniową .Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 1 godz 190 *C. Zostawić w uchylonym piekarniku aż do wystudzenia. polewa: cukierki rozpuścić z mlekiem , żelatynę rozpuszczona w gorącej wodzie wymieszac z masą krówkową ,wyłozyc na zimne ciasto.Schłodzić w lodówce.