Sposób przygotowania:
Moje filety drobiowe z fasolką
Fasolke szparagową obgotować w osolonej wodzie i wyjąć na sito. Filety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa przez folie spożywczą. Doprawić solą i pieprzem i położyć na każdy kotlet fasolkę szparagową wcześniej obgotowaną. Zwinąć filety w małe roladki i mocno je docisnąć. Jajko rozbic na talerzyk dodać 1-2 łyżki zimnej wody oraz odrobine soli. Utrzepać, mąkę i bułkę tartą dać do osobnych miseczek. Przygotowane roladki panierujemy w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Najlepiej smażyć w głębokim tłuszczu na rumiany kolor ja smaże około 8 minut na wolnym ogniu. Z majonezu i śmietany zrobić sos, dodać pokrojony drobno koperek zielony i doprawic solą i pieprzem, wymieszać. Usmażone kotleciki przekrawamy po ukosie i polewamy je sosem. Bardzo dobrze smakuja z podsmazanymi lekko ziemniakami.