Sposób przygotowania:
Moje gołabki
Przygotować niezbędne składniki na gołąbki. Zagotować wodę do sparzenia kapusty. Kapustę włożyć do dużego i szerokiego garnka z wrzątkiem i sparzyć kapustę przez kilka minut. Następnie należy ścinać liście kapusty, rozwarstwiając je kolejno kapustę, należy oddzielać od siebie wszystkie liście, a następnie pościnać części niejadalne z kapusty- zgrubienia i nerwy w kapuście. W dalszej kolejności należy przygotować farsz, w tym celu należy ugotować ryż paraboliczny na sypko. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić cebulę. Do dużego naczynia należy dodać ryż, cebulę oraz mięso mielone, surowe jajko, następnie oprószyć solą i pieprzem oraz vegetą. Następnie wymieszać wszystkie składniki ze sobą, połączyć je ze sobą. W dalszej kolejności należy nakładać farsz na środek liścia a następnie zawijać farsz w liście nadając im kształt gołąbków.. Gotowe gołąbki należy umieszczać w szybkowarze wyłożonym liśćmi kapusty, układając gołąbki ciasno jeden na drugim, następnie należy wlać odrobinę gorącej wody i dusić gołąbki do miękkości na wolnym ogniu przez 40 minut. Gołąbki można podawać z sosem pieczarkowym, pomidorowym lub wedle gustu.