Sposób przygotowania:
Moje hot cross buns
Do miski przesiałam mąkę z cynamonem,gałką i solą.Drożdże rozmieszałam z ciepłym mlekiem i cukrami.Wlałam do mąki,dodałam rozmącone jajko,masło,jogurt naturalny i rodzynki. Wymieszałam wszystkie składniki i wyrobiłam na gładkie i sprężyste ciasto.Odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia(ok 1 godzinę).Wyrośnięte ciasto wyłożyłam na stolnicę i jeszcze raz wyrobiłam.Następnie podzieliłam na 12 równych części, uformowałam kulki i ułożyłam je w specjalnej foremce na buns. nożem nacięłam wierzch każdej bułeczki na krzyż i odstawiłam do ponownego wyrośnięcia,na ok 30 minut.wyrośnięte bułeczki wstawiłam do nagrzanego do 200*C piekarnika i piekłam 12-15 minut. Brązowy cukier roztopiłam w rondelku,dodałam wodę i zagotowałam.powstałym syropem posmarowałam jeszcze gorące bułeczki.