dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Moje kolorowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolorowe leczo z papryki, pomidorów, cukinii, pieczarek i przesmażonej kiełbasy. Pyszny letni obiad.

Moje kolorowe leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje kolorowe leczo

 

 

 

Sposób przygotowania:

Moje kolorowe leczo
Warzywa dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę siekamy i szklimy w garnku. Następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę paprykę. Całość chwilę smażymy. Do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki a na koniec pokrojone w półplasterki cukinię. Wlewamy ok 1/2 szkl wody. Dusimy ok 5 minut. Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Dodajemy koncentrat i przyprawy. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy kiełbasę. chwilę podgrzewamy. Smacznego!
Moje kolorowe leczo
Kiełbasę kroimy i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Moje kolorowe leczo
Paprykę dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Moje kolorowe leczo
Pomidory parzymy i ściągamy skórkę. Kroimy w kostkę.
Moje kolorowe leczo
Wszystkie warzywa dusimy z przyprawami do miękkości.