Sposób przygotowania:
moje polędwiczki z grzybami
Polędwiczki wieprzowe pokroić na plastry grubości 2 cm i każdy spłaszczyć ręką.Opruszyć przyprawami i dodać zgnieciony czosnek.Odstawić na chwilę. Grzyby leśne pokroić w grubą kostkę i gotować około 15 minut w osolonej wodzie,po ugotowaniu dać na sito żeby odciekły. Cebulę i pomidor pokroić w kostkę. Na rozgzany tłuszcz dać polędwiczki i obsmażać z kazdej strony na rumiano.Dodajemy cebulę i pomidor i smazymy chwilkę razem,po tym czasie dodajemy ugotowane grzyby i smażymy dalej dobrą chwilę jakieś 3 minuty.Zalewamy śmietaną i dusimy do lekkiego zgęstnienia.Można jeszcze doprawić jak już wszystko będzie razem sie duiło.Podawac z ziemniakami puree.