Sposób przygotowania:
Moje roladki drobiowe z brokułami
Brokuły mrozone zagotować w osolonej wodzie i wyłączyć aby chwile w niej postały. Po 5 minutach odlać na sito żeby odciekły. Wyłożyć na deske i je przesiekać. Doprawić połową czosnku i solą. Filety z drobiu rozbić i na każdy położyć rozdrobnione brokuły i mocno zwinąć w roladke. Jajka wybić na miskę dodać 2 łyżki wody i mocno doprawić przyprawą do kurczaka i pieprzem, wymieszać. Roladki panierować w mące w jajku i bułce tartej mocno dociskając. Najlepiej smażyć w głębokim tłuszczu około 8 minut. Często obracać aby sie nie przypaliły. Z majonezu, śmietany i pozostałego czasnku zrobić sos. Zmiksować wszystkie składniki mikserem i doprawić solą i pieprzem. Po usmażeniu przekrawać roladki po ukosie na pół i polewać je sosem. Podawać z frytkami lub ziemniakami.