Sposób przygotowania:
Moje roladki z indyka z kapustą
Filet z indyka pokroić na trzy plastry, każdy z plastrów rozbić tłuczkiem do mięsa przez folie spożywczą dość cienko.Doprawiamy każdy z plastrów solą, pieprzem, majerankiem oraz rozdrobnionym czosnkiem.Boczek wędzony kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na mięso.Kapuste kiszoną odciskamy z soku i nakładamy na mięso.Zwijamy dość ściśle w roladki. Na rozgrzany tłuszcz układamy roladki złączeniem do dołu i obsmażamy z każdej strony na rumiano. Dodajemy cebule w cząstkach oraz liść laurowy i ziele angielskie.Gdy cebula sie zacznie przypalać dodajemy czerwoną mielona słodką paprykę i mieszając podsmażamy 1 minute.Podlewamy małą ilością wody i dusimy do miękości. Gdy roladki są już miękkie wyjmujemy je , pozostały sos przelewamy przez sito i zageszczamy zawiesiną z mąki i wody.W razie konieczności można dolać troche wody aby sos nie był zbyt mocny. Podajemy przekrojone po ukosie z ziemniakami puree.