Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

moje tiramisu.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

biszkopt który zawsze wychodzi a do niego pyszny waniliowo mleczny krem

moje tiramisu.

Składniki:

moje tiramisu.

 

  • na biszkopt:

 

 

  • na poncz:

 

  • 1 opakowanie cappuccinoorzechowego
  • 3 szklanki wody.

 

  • na krem:

 

  • około 1 litr serków homogenizowanych waniliowych,
  • 1 opakowanie (400g) mleka w proszku,
  • 1 kostka margaryny,
  • 1 szklanka cukru pudru,
  • 4 łyżki żelatyny rozpuszczone w 3/4 szklanki wody i wystudzone.

 

  • składniki dodatkowe:

 

  • 1-2 paczki okrągłych biszkoptów,
  • 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady.

Sposób przygotowania:

moje tiramisu.
Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy z cukrem na sztywno, żółtka mieszamy z octem, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek z cukrem dodajemy stopniowo resztę składników i delikatnie mieszamy. na końcu dodajemy wodę. Ciasto wylewamy na wytłuszczoną i wyłożoną pergaminem blachę ( ja piekłam w dwóch blachach, bo bałam się, że nierówno przekroję biszkopt). pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. biszkopty można upiec dzień wcześniej przygotowanie ponczu: Całe opakowanie cappuccino rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy do wystygnięcia przygotowanie kremu: margarynę ubijamy z cukrem pudrem na puch, następnie dodajemy serki waniliowe i mleko w proszku, na końcu kiedy masa będzie już gładka dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i miksujemy. składamy całość: Biszkopt mocno nasączamy kawą i smarujemy częścią kremu. Na kremie układamy nasączone w cappuccino okrągłe biszkoptu Na biszkoptach rozprowadzamy krem. Na kremie układamy drugi biszkopt, który podobnie jak pierwszy mocno nasączamy, a następnie smarujemy cienką warstwą kremu i posypujemy gorzką czekoladą startą na grubej tarce. Wynosimy w chłodne miejsce, żeby krem stężał