Sposób przygotowania:
moje tiramisu.
Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy z cukrem na sztywno, żółtka mieszamy z octem, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek z cukrem dodajemy stopniowo resztę składników i delikatnie mieszamy. na końcu dodajemy wodę. Ciasto wylewamy na wytłuszczoną i wyłożoną pergaminem blachę ( ja piekłam w dwóch blachach, bo bałam się, że nierówno przekroję biszkopt). pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. biszkopty można upiec dzień wcześniej przygotowanie ponczu: Całe opakowanie cappuccino rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy do wystygnięcia przygotowanie kremu: margarynę ubijamy z cukrem pudrem na puch, następnie dodajemy serki waniliowe i mleko w proszku, na końcu kiedy masa będzie już gładka dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i miksujemy. składamy całość: Biszkopt mocno nasączamy kawą i smarujemy częścią kremu. Na kremie układamy nasączone w cappuccino okrągłe biszkoptu Na biszkoptach rozprowadzamy krem. Na kremie układamy drugi biszkopt, który podobnie jak pierwszy mocno nasączamy, a następnie smarujemy cienką warstwą kremu i posypujemy gorzką czekoladą startą na grubej tarce. Wynosimy w chłodne miejsce, żeby krem stężał