Sposób przygotowania:
Moje ulubione babeczki z czekoladą
Na początku margarynę ubić na lekką masę.
Następnie wsypać biały cukier. Całość dokładnie zmiksować.Powinna powstać gładka,puszysta masa.
Później wbić jajka.Dokładnie zmiksować.
Następnie dodać ekstrakt z wanilii, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i kakao. Na koniec wlać mleko.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Do tak powstałej masy wrzucić drobno pokruszoną czekoladę.
Delikatnie wmieszać ją w ciasto.
Foremki na babeczki wysmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą.
Ciasto nakładać na 3/4 wysokości foremek.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec babeczki 25 minut.
Po wyjęciu odstawić babeczki do wystygnięcia.
Wystudzone można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Następnie wsypać biały cukier. Całość dokładnie zmiksować.Powinna powstać gładka,puszysta masa.
Później wbić jajka.Dokładnie zmiksować.
Następnie dodać ekstrakt z wanilii, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i kakao. Na koniec wlać mleko.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Do tak powstałej masy wrzucić drobno pokruszoną czekoladę.
Delikatnie wmieszać ją w ciasto.
Foremki na babeczki wysmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą.
Ciasto nakładać na 3/4 wysokości foremek.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec babeczki 25 minut.
Po wyjęciu odstawić babeczki do wystygnięcia.
Wystudzone można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.