Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Moje wigilijne pierogi z kap.i grzybami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Po ugotowaniu zawsze podsmażam je na maśle na złoty kolor.

Moje wigilijne pierogi z kap.i grzybami

Składniki:

Moje wigilijne pierogi z kap.i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Moje wigilijne pierogi z kap.i grzybami
Do mąki dodać jajko i,wodę i szczyptę soli i zagnieść ciasto.Grzyby namoczyć w 1/2litra wody,a następnie ugotować.Kapustę zalać wywarem z grzybów,dodać przyprawy i gotować ok.30min.Cebulę posiekać,podsmażyć na oleju,dodać pokrojoną kapustę,smażyć przez chwilę,dodać pokrojone grzyby,jałowiec,sól i pieprz,następnie odparować i przestudzić.Do farszu dodać posiekane orzechy i jajka.Ciasto rozwałkować,szklanką wykrawać krążki,nakładać porcje farszu i mocno,dokładnie sklejać,ugotować w osolonej wodzie.