gusiacek18

gusiacek18

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Mokry Makowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Żółtka, margarynę oraz cukier utrzeć dodać mak, grysik, jabłka i bakalie. Na połączyć z ubitymi na twardo białkami i przelać do blachy

Mokry Makowiec

Składniki:

Mokry Makowiec

 

  • 6 jajek
  • 1/2 kostki margaryny
  • szklanka cukru
  • 20g mielonego maku
  • 5 łyżeczek grysiku
  • 3 utarte jabłka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

Sposób przygotowania:

Mokry Makowiec
Żółtka, margarynę oraz cukier utrzeć dodać mak, grysik, jabłka i bakalie. Na połączyć z ubitymi na twardo białkami i przelać do blachy. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30min

Smacznego!!!