Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mole czekoladowe z indykiem i owocami (Meksyk)

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso umyć i pokroić w cienkie paseczki. owoce kandyzowane drobno posiekać i zalać

Mole czekoladowe z indykiem i owocami (Meksyk)

Składniki:

Mole czekoladowe z indykiem i owocami (Meksyk)

 

  • 35 dag piersi indyka
  • 1/2 szkl kandyzowanych owoców (rodzynki, morele, figi)
  • 1 opakowanie sosu mole czekoladowe
  • 1 sparzona pomarańcza

Sposób przygotowania:

Mole czekoladowe z indykiem i owocami (Meksyk)
Mięso umyć i pokroić w cienkie paseczki. owoce kandyzowane drobno posiekać i zalać niewielką ilością gorącej wody. Do rondelka wlać sos mole, owoce i zagotować. Następnie dołożyć mięso i dusić do miękkości. Podawać z ryżem na talerzu przybranym plastrami pomarańczy.

Tagi:

sosy indyk