fuksja

fuksja

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Morelowe piersi

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne roladki gotowane na parze.

Morelowe piersi

Składniki:

Morelowe piersi

 

 

  • Sos:
  • 150 g suszonych moreli
  • 450ml wody

Sposób przygotowania:

Morelowe piersi
Na maśle podsmażyć nadzienie. W oddzielnym garnuszku zaleć morele i dusić w wodzie ok. 20 min, potem zmiksować blenderem. Piersi rozbić tłuczkiem, przyprawić. Na piersi nakładać przestudone nadzienie, zawijać w roladki i ułożyć na folii, dokładnie zawinąć, formując cukierek- łatwiej się rozwija. Uładać w naczyniu do gotowania na parze. Gotować ok. 30- 35 minut. Przed końcem gotownia odwijam roladki i pozwalam parze działąć bezpośrednio, przez ok. 5 minut. Pokroić, podawać z sosemi wybranymi dodatkami (ryż, słata z vinegrettem). Jeśli zostaje nadzienia dodaję do sosu.