Sposób przygotowania:
Morelowe piersi
Na maśle podsmażyć nadzienie. W oddzielnym garnuszku zaleć morele i dusić w wodzie ok. 20 min, potem zmiksować blenderem. Piersi rozbić tłuczkiem, przyprawić. Na piersi nakładać przestudone nadzienie, zawijać w roladki i ułożyć na folii, dokładnie zawinąć, formując cukierek- łatwiej się rozwija. Uładać w naczyniu do gotowania na parze. Gotować ok. 30- 35 minut. Przed końcem gotownia odwijam roladki i pozwalam parze działąć bezpośrednio, przez ok. 5 minut. Pokroić, podawać z sosemi wybranymi dodatkami (ryż, słata z vinegrettem). Jeśli zostaje nadzienia dodaję do sosu.
kayleb
Magdusia1312
Amberr8
Bahus
Fakt brzmi fajnie (3 punkty) :D
Amberr8
Bahus
Przyznaję rację na pewno kusząca...(i znowu 3 punkty)
darek112