Sposób przygotowania:
Morelowy smaczek
Jajka miksujemy z cukrem na jednolitą masę dodajemy mąkę tortową i mąkę z iemniaczaną z proszkiem do pieczenia kakao posypujemy w trakcie miksowania oraz olej i wodę. Zmiksowana masę przelewamy do tortownicy większej wysmarowanej masłem i posypaną mąką . Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu przecinamy na połowę. Na dolny placek kładziemy jabłka ze słoika rozprowadzamy po całości . Przykrywamy drugim plackiem . Do miski wykładamy mleko z puszki dodajemy mleko zwykłe miksujemy. Galaretkę rozpuszczam w szklance wody i letnia wlewamy do miksującego sie mleka . wkładamy do lodówki do jak zaczyna tężec wyjmujemy i przekładamy na ciasto na wierzch posypujemy żurawiną i gotowe
ps Moż być mleko nie zagęszczone tylko skondensowane wtedy wyjdzie wiecej masy bo sie podwoi
ps Moż być mleko nie zagęszczone tylko skondensowane wtedy wyjdzie wiecej masy bo sie podwoi