motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Morszczuk w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna rybka w śmietanie

Morszczuk w śmietanie

Składniki:

Morszczuk w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk w śmietanie
Fileta myjemy, osuszamy i kropimy sokiem z wyciśniętej cytryny. Następnie oprószamy solą, pieprzem i vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, dajemy przygotowaną rybę, zalewamy ją winem i dajemy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Z upieczonej ryby bierzemy 4 łyżki wywaru (musi być zimny) mieszamy ze śmietaną i gotujemy, aby sos zgęstniał. Wszystkie zioła myjemy, suszymy i siekamy. Dodajemy do ugotowanego sosu. Przygotowanym sosem polewamy upieczoną rybę i oprószamy posiekanym koperkiem.