Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Mostki cielęce z rodzynkami

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pokrajane mostki cielęce oczyścić, posolić, nastawić we wrzącej wodzie,

Mostki cielęce z rodzynkami

Składniki:

Mostki cielęce z rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

Mostki cielęce z rodzynkami
Pokrajane mostki cielęce oczyścić, posolić, nastawić we wrzącej wodzie, odszumować i gotować z włoszczyzną na miękko. Podsmażyć trochę tartej bułki w maśle, zmieszać z przecedzonym przez sito wywaremz  mięsa i warzyw, zagotować. Włożyć przebrane i wypłukane rodzynki, kilka plasterków cytryny, łyzkę cukru i wino. Włożyć w to cielęcinę i razem podgotować.
Podobnie można przyrządzić potrawkę z łopatki cielęcej.

Tagi:

tarta