Sposób przygotowania:
Muffinki cynamonowe z choinkamiPrzygotowanie muffinek:
Wszystkie podane składniki na muffinki należy razem zmiksować.
Następnie nakładać łyżką ciasto do papilotek do 2/3 ich wysokości.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok. 25 min. do momentu, aż patyczek w nie wbity będzie suchy.
Po upieczeniu wystudzić muffinki. Następnie oprószyć je cukrem pudrem.
Przygotowanie paluszków na choinki:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę deserową. Za pomocą pędzelka smarujemy paluszki z każdej strony.
Pozostawiamy je do wyschnięcia.
Przygotowanie choinek:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Gdy jest rozpuszczona ściągamy z ognia.
Mieszając dodajemy parę kropli barwnika zielonego.
Za pomocą woreczka cukierniczego z małym otworem na paluszkach czekoladą rysujemy choineczki, najlepiej na papierze do pieczenia ciast.
Do każdej choinki u góry doczepiamy złota gwiazdę z opłatka.
Choinki posypujemy cukrowymi posypkami. Pozostawiamy do zastygnięcia czekolady.
Etap końcowy:
Do każdej oprószonej cukrem pudrem muffinki mocujemy na środku zastygniętą choinkę czekoladową.
CORAL
Agnieszka Rec