Sposób przygotowania:
Muffinki Duo
Dwie szklanki mąki wymieszać z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia. W drugiej misce utrzeć jajko ze 3/4 szklanki cukru, szklanką mleka i 1/3 szklanki oleju. Masę jajeczną wymieszać z mąką. Masę mieszać jak najkrócej. Nie używać miksera. Wystarczy składniki lekko wymieszać łyżką.
Przygotować ciemne ciasto. Pozostałą mąkę wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia i proszkiem budyniowym. Jajko utrzeć z pozostałum cukrem, olejem i mlekiem. Połączyć masę jajeczną z mąką z budyniem.
Papilotki włożyć do foremki. Do każdej wlewać po łyżce jasnego ciasta. Następnie do każdej nałożyć łyżeczkę ciemnego ciasta. Na koniec nałożyć drugą łyżkę jasnego ciasta. Piec około 20 minut w temp. 180 C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem i kakao. Porcja na 24 szt.
Smacznego!!
Przygotować ciemne ciasto. Pozostałą mąkę wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia i proszkiem budyniowym. Jajko utrzeć z pozostałum cukrem, olejem i mlekiem. Połączyć masę jajeczną z mąką z budyniem.
Papilotki włożyć do foremki. Do każdej wlewać po łyżce jasnego ciasta. Następnie do każdej nałożyć łyżeczkę ciemnego ciasta. Na koniec nałożyć drugą łyżkę jasnego ciasta. Piec około 20 minut w temp. 180 C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem i kakao. Porcja na 24 szt.
Smacznego!!