Sposób przygotowania:
Muffinki z mandarynką
Do jednej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao, dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce łączymy składniki mokre, czyli wlewamy mleko, olej oraz wbijamy jajko. Dokładnie roztrzepujemy składniki, aby się połączyły. Następnie mokre składniki wlewamy do miseczki ze składnikami suchymi i dokładnie mieszamy, aby powstało gładkie ciasto. Mandarynki obieramy, usuwamy białe błonki, dzielimy na cząstki. Foremki do muffinek napełniamy do 1/3 wysokości ciastem, układamy po cząstce mandarynki, przykrywamy ponownie ciastem. Foremki powinny być napełnione do 2/3 wysokości. Następnie gotowe muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem i układamy na wierzchu po cząstce mandarynki.