Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Muffinki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne, pachnące muffinki, dobre do kawy.

Muffinki z migdałami

Składniki:

Muffinki z migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Muffinki z migdałami
Migdały bardzo drobno posiekać, zostawić kilka do dekoracji wierzchu babeczek. Masło rozpuścić w rondlu, ostudzić. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sól, kakao, cukier wanilinowy i cukier. Wlać do niego mleko, jajka, rozpuszczone masło, olejek rumowy i wymieszać składniki. Dodać posiekane migdały i wymieszać. Nakładać ciasto do papilotek, na wierzchu ułożyć po kilka migdałów. Piec ok. 15-20 min. w temp. 200 st. C.