Sposób przygotowania:
Muffinki ze snikersami
Muffinki: Do miski dodaję przesianą mąkę z proszkiem, cukier i sól. W drugiej misce łączę jajko, mleko, olej i ekstrakt z wanilii. Mokre składniki dodaje do suchych, mieszam za pomocą widelca, tylko do połączenia. Na koniec dodaję posiekane snikersy, delikatnie mieszam.
Formę na muffinki wykładam papilotkami. Napełniam je ciastem do połowy wysokości papilotek. Piekę w 190ºC około 23 minuty. Pozostawiam do całkowitego ostudzenia.
Wierzch: Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem i śmietan-fixem.
Ubitą śmietaną przybieram każdą ostudzoną muffinkę. Ozdabiam kawałkami snikersa. Od razu podaję.
Formę na muffinki wykładam papilotkami. Napełniam je ciastem do połowy wysokości papilotek. Piekę w 190ºC około 23 minuty. Pozostawiam do całkowitego ostudzenia.
Wierzch: Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem i śmietan-fixem.
Ubitą śmietaną przybieram każdą ostudzoną muffinkę. Ozdabiam kawałkami snikersa. Od razu podaję.