Sposób przygotowania:
Muffiny makowe ze skórką pomarańczową
Mąkę przesiać, wymieszać z mąką ziemniaczaną, makiem i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć dodając po 1 żółtku. Następnie dodać śmietanę, aromat i 2/3 mąki, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, wsypać resztę mąki, dodać skórkę pomarańczową, i delikatnie przemieszać. Do foremek muffinowych włożyć papilotki, do 2/3 wysokości napełnić ciastem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut.Czekoladą z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, połączyć ze spirytusem. Oblać zimne muffinki, posypać mielonymi migdałami.