Sposób przygotowania:
Muffiny Misie PandyEtap 1:
W jednej misce wymieszać suche składniki, czyli mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier i sól. W drugiej wymieszać mokre, do mleka wbić jajka i dodać olej.
Etap 2:
Do składników mokrych dodawać po trochę suche i dokładnie wymieszać rózgą. Na końcu wlewać gorącą wodę, połączyć składniki w gładkie ciasto.
Etap 3:
Ciasto przelać do papilotek lub foremek silikonowych na wysokość 2/3 cm.
Etap 4:
Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180°C przez ok. 20- 25 minut.
Etap 5:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładki krem.
Etap 6:
Na ostudzone muffiny nakładać trochę kremu za pomocą rękawa cukierniczego, woreczka z odciętą końcówką lub łyżeczki. Odwrócić i docisnąć masę w pojemniku z cukrem bądź kokosem, tak aby rozłożyła się po całej powierzchni.
Etap 7:
Na nałożony krem zrobić z czekoladowych pastylek oczy, uszy, a z ich połówek nos. Białe elementy można zrobić jak ja za pomocą pisaka spożywczego, a czarne kropki to małe czekoladowe chrupki. Buzia pandy, to kakaowa posypka.