polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Muffiny z kakao i brzoskiwniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffiny z kakao i brzoskwiniami

Muffiny z kakao i brzoskiwniami

Składniki:

Muffiny z kakao i brzoskiwniami

 

  • Składniki sypkie:

 

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki kakao
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

 

  • Składniki mokre:
  • 70 ml oleju
  • 1 jajko
  • 125 ml szklanki mleka

 

  • Poza tym:
  • 2 połówki brzoskwiń odsączonych z puszki

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z kakao i brzoskiwniami
Osobno wymieszać składniki sypkie, osobno wymieszać składniki mokre. Następnie wlać składniki mokre do sypkich i energicznie wymieszać. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dodać. Foremki na muffiny wypełnić do 3/4 wysokości. Piec w temp. 220 st. C przez 18 minut.