iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Muffiny z zieloną czapą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Muffiny to chyba najprostsze i najszybsze ciastka jakie można zrobić. Do tego troszkę fantazji i powstają boskie uroczyste ciacha. Pasują na każdą imprezę , przyjęcie , święto.

Muffiny z zieloną czapą

Składniki:

Muffiny z zieloną czapą

 

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 1/2 szklanki cukru drobnego

 

  • 3 łyżki maku

 

  • aromat pomarańczowy `

 

 

 

 

  • ozdoba

 

 

  • barwnik

 

 

  • aromat pistacjowy

Sposób przygotowania:

Muffiny z zieloną czapą
Do jednej miski wkładamy mąkę , proszek, mak, cukier i mieszamy . Masło wkładamy do garnuszka i stapiamy, odstawiamy do wystygnięcia. Mak parzymy . Do drugiej miski wkładamy jogurt, aromat, jaja i stopione masło. Mieszamy. Łączymy zawartość dwóch misek. Nakładamy do papilotek po łyżce ciasta. Pieczemy ok 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ubijamy śmietanę z cukrem. Dodajemy barwnik i aromat . Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody , wlewamy do bitej śmietany i ubijamy. Nakładamy masę do worka cukierniczego i ozdabiamy zimne muffiny.