Sposób przygotowania:
Mufiny z serem i migdałami
Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej jogurt, olej, jajka, 120 g cukru, cukier wanilinowy, kilka kropli aromatu i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy ciasto łyżką, aż do złączenia wszytskich składników. Ser biały (taki gotowy do ciast) mieszamy z 20 g cukru. Migdałów zostawiamy tyle ile będzie babeczek, a resztę drobno siekamy i dodajemy do sera i mieszamy. Do przygotowanym papilotek nakładamy łyżką ciasto. Wykładamy połowe ciasta, dosłownie tyle żeby przykryło dno foremki. Na to nakładamy łyżką po kleksie masy serowej z migdałami i przykrywamy drugą połową ciasta. Nic się nie stanie, jeśli nie uda nam się idealnie przykryć całęgo sera. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut w temperaturze ok 180 stopni. Babeczki są gotowe, gdy są zarumienione z wierzchu. Po upieczeniu do każdej babeczki wbijamy 1 migdała. Migdały można również włożyć przed pieczeniem, ale często się zapadają w ciasto.