Sposób przygotowania:
Murzynek z budyniem i biszkoptami
CIASTO Margarynę przełożyć do garnka, dodać mleko, cukier i kakao, mieszając doprowadzić do zagotowania i rozpuszczenia się cukru, ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Do ostudzonej masy kakaowej dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, ostrożnie wymieszać, piec w 180 stop przez ok.30 minut. Ciasto przekroić na połowę wzdłuż. MASA BUDYNIOWA Odlać szklankę mleka, pozostałe mleko przelać do rondla, dodać cukier, zagotować. W odlanej szklance mleka, rozmieszać proszek budyniowy z mąkę, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko, mieszając zagotować, ostudzić. Margarynę rozetrzeć, dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć . PRZEŁOŻENIE CIASTA Na pierwszą część ciasta wyłożyć połowę masy budyniowej. Biszkopty ułożyć na masie, wyłożyć resztę masy. Przykryć drugą częścią ciasta. Polać ciasto polewą i posypać wiórkami kokosowymi