Sposób przygotowania:
Murzynek z masą i gruszkami
Ciasto: Margarynę rozpuścić, dolać 1/2 szklanki wody, dodać kakao i cukier wszystko razem gotować cały czas mieszając około 5 min, masę czekoladową wystudzić.Kiedy masa czekoladowa wystygnie, dodać żółtka i wymieszać, mąkę przesiać i dodać do masy czekoladowej, najlepiej ręcznym robotem wszystko ubijać do powstania pęcherzyków powietrza, kiedy masa będzie gładka i ładnie ubita, delikatnie połączyć ją z pianą ubitą z białek. Ciasto przełożyć do małej formy wysmarowanej tłuszczem. Gruszki obrać i pokroić w kostkę którą posypać ciasto i pozwolić, aby sama się utopiła. Piec do 40 min w temp 180st. Krem: Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem i cały czas ucierając dodawać małymi porcjami ugotowany na mleku i wystudzony budyń. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na połowę, spód posmarować kremem i przykryć drugim krążkiem ciasta. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem .