Sposób przygotowania:
Murzynek ze śliwkami.
Do rondelka włożyć margarynę,wsypać cukier,kakao i cukier waniliowy.Wlać mleko i podgrzewać mieszając ,aż tłuszcz się rozpuści i składniki połączą-nie gotować.Wystudzić. 2/3 szklanki masy odlać na polewę. Do wystudzonej masy małymi partiami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, ucierać drewnianą pałką.Następnie dodawać po 1 żółtku. Ubić na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać w masę. Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą dużą tortownicę napełnić ciastem.Osączone z syropu połówki śliwek rozkładać na cieście przecięciem do góry.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez ok.35-40 minut.Po wystudzeniu polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
luna
msewka
Luno, zawsze latem zasypuję połówki śliwek cukrem i jak puszczą sok to zagotowuję słoiki.To duże śliwki, a la węgierki.
luna
Slicznie dziekuje za odpowiedz:)
Natala1210
Renia_Kawa