Sposób przygotowania:
Muszki żółwika Franklina
Wlewamy mleko do garnuszka, kładziemy na niewielkim ogniu. Dodajemy cukier, pokruszoną czekoladę. Rozpuszczamy cały czas mieszając. Po chwili dodajemy masło. Czekamy aż wszystko ładnie się rozpuści i ze sobą zmiesza (np. nie będzie grudek, czy drobinek cukru). Kiedy masa jest gotowa ściągamy ją z ognia i do jeszcze ciepłej dodajemy przepiórcze żółtko oraz dosypujemy preparowaną kaszę jaglaną. Wszystko solidnie ze sobą mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Kiedy masa nie będzie już ciepła wkładamy ją do lodówki na około godzinkę. Po tym czasie do głębokiego talerza wsypujemy kakao. Lukrowe pisaki przygotowujemy wg instrukcji z opakowania. Masę wyciągamy z lodówki, nabieramy z niej po troszeczkę i formułujemy niewielkie kulki, które obtaczamy w kakao. Następnie wciskamy w każdą z kulek, na wierzchu, po dwa pudrowe cukierki ("oczka") oraz dwa płatki migdałowe ("skrzydełka). Domalowujemy lukrowymi pisakami kolorowe źrenice w oczkach oraz buźki pod nimi. Tak gotowe "muszki" wkładamy do małych, papierowych foremek i wstawiamy jeszcze na godzinkę do lodówki, dla lepszego utwardzenia. Smacznego!