Sposób przygotowania:
Muszle nadziewane owocami morza
Mieszankę owoców morza najpierw rozmrozić, przepłukać pod bieżącą wodą. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy w kostkę pokrojone ząbki czosnku, drobno posiekaną papryczkę (ilość papryczki zależy do ostrości jaka chcemy uzyskać więc można dać całą a można część). W czasie gdy czosnek się przyrumieni wlewamy na patelnię wino i gotujemy całosć aż alkohol wyparuje. Oliwki wystarczy pokroić na plasterki. Następnie dodajemy na patelnię owoce morza, oliwki, posiekaną natkę, pomidory, koncentrat, wszystko przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru, oregano i na małym ogniu smażymy ok 5 minut. Teraz należy uotować makaron al dente ok 8 minut. Odcedzamy muszle, odstawiamy do ostudzenia. Sos jest gotowy wiec muszle nadziewamy sosem, wkładając farsz łyżeczką i układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Wszystko zalewamy resztą sosu jeśli pozostał, posypujemy startym serem i natką. Zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut, do czasu aż ser się stopi.