eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Musztardowe kotlety Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne,nowe kotlety musztardowe.

Musztardowe kotlety Eli

Składniki:

Musztardowe kotlety Eli

 

  • 5 kotletów schabowych bez kości
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • cebulka granulowana
  • 5 czubatych łyżeczek musztardy
  • 1 duże jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Musztardowe kotlety Eli
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.Każdy kotlet oprószyć z obydwu stron solą,pieprzem,czosnkiem,cebulką i lekko przyklepać.Jajko roztrzepać.Posmarować kotlety z jednej strony musztardą,panierować w jaku i bułce tartej.Odwrócić kotlety na drugą stronę,posmarować musztardą i panierować w jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obydwu stron na rumiano.Smacznego!