paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Musztardowy pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przed podaniem skrop sokiem z cytryny

Musztardowy pstrąg

Składniki:

Musztardowy pstrąg

 

  • 2 pstrągi
  • 2 cytryny
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kopru włoskiego w nasionach
  • sos sojowy
  • słoik musztardy
  • ocet balsamiczny
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Musztardowy pstrąg
Z cytryn wyciskamy sok. Ryby obieramy z łuski i patroszymy. Dokładnie myjemy je z każdej strony. Pamiętamy aby nie odcinać im głów. Musztardę łączymy z odrobiną octu i sosu, dokładnie mieszamy. Doprawiamy curry, koprem i szczyptą pieprzu i połową soku z cytryny. Przygotowaną marynatą smarujemy ryby z obu stron i w środku. Pieczemy 180C przez 10 min. Przed podaniem skrapiamy pozostałym sokiem.

Tagi:

sosy pstrąg