paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

musztardowy z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super smakuje z ryżem i surówką z buraczków

musztardowy z indyka

Składniki:

musztardowy z indyka

 

  • 0,5 kg fileta z indyka
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka mielona ostra
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

musztardowy z indyka
Mięso kroimy w kostkę dość dużą. W miseczce mieszamy musztarde z keczapem, szczyptą każdej z przypraw. Czosnek kroimy w plastry dodajemy do miski z marynatą. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Następnie wstawiamy je do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, lekko podlej wodą i duś do momentu zmięknięcia mięsa.

Tagi:

indyk