Sposób przygotowania:
Nadziana rolada drobiowa:)
Filety opłukać, każdy ubić na dość cienko. Na stole ułożyć folię przeźroczystą, układać na niej filety( tak aby stykały się brzegami. Ma powstać tak jakby jeden wielki kotlet:). Pieczarki wcześniej podsmażone z cebulką ułożyć na mięsie. Posypać całość przyprawami, ułożyć na p[pieczarkach ser. Teraz pozostało najgorsze...czyli zwijanie, możemy to ułatwić pomagając sobie folią znajdującą się pod mięskiem. Całą roladę skropić oliwą i posypać przyprawą do pieczeni. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, olać przygotowanym sosem grzybowym (ilość sosu to około 1 chochelka). Naczynie NIE PRZYKRYTE pokrywką wstawić do piekarnika na 250st., po 12 minutach przełączyć na tryb niegrillowania na następne 12 minut. Wyjąć pokroić w plasterki, podawać z pure lub smażonym ryżem. Smacznego
elzbieta8960