Sposób przygotowania:
Nadziane bułeczki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do przesianej mąki wymieszanej z solą, dolać olej i zagnieść ciasto. Pieczarki podsmażyć na maśle i doprawić sola oraz pieprzem, parówki przeciąć na pół, a ser i paprykę w paseczki. Ciasto rozwałkować na około 1 cm grubości i pociąć na prostokąty takie około 10 cm na 15 cm, krótszy bok naciąć w paski do połowy szerokości na całej części ciasta ułożyć parówkę, pieczarki, paprykę, ser oraz cebulę pokrojona w piórka, polać po tym mała ilością keczupu. Nadzienie przykryć paseczkami ciasta i zlepić na boku. Gotowe bułeczki ułożyć na natłuszczonej blaszce po wierzchu posmarować jajkiem i posypać przyprawa do pizzy lub zapiekanek. Bułeczki odstawić na 30 min po czym piec około 20 min w temp. 190st. Podawać zaraz po upieczeniu.
marietta
iziona
Nawet zapachu już nie ma:)