Sposób przygotowania:
Nadziewane bagietki
Drożdże rozrobić z cukrem. Dodać mąkę, wodę, sól, cukier i olej i wyrobić ciasto. Pozostawić je w misce przykrytej ściereczką około 20 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotować farsz. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i przesmażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Wyłączyć gaz, do usmażonych składników dodać osączoną z zalewy mieszankę meksykańską, płatki, majonez i ketchup i wymieszać. Wyrośnięte ciasto chwilkę wyrobić, podzielić na 4 części. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na prostokąty grubości około pól centymetra. Na środku wzdłuż każdego ułożyć po 1/4 farszu i założyć brzegi tak aby nachodziły na siebie. łączeniem do spodu ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować bagietki rozmąconym jajkiem. Piec 40 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.
elzbieta8960
hoffija44