ulcik

ulcik

Kucharz
[Przepisów: 7]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Nadziewane chlebki pita

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mięso podsmażamy na patelni z cebulą i czosnkiem, dodajemy pozostałe składniki. Po lekkim przestudzeniu nadziewamy chlebki.

Nadziewane chlebki pita

Składniki:

Nadziewane chlebki pita

 

  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 puszki groszku zielonego / odsączony /
  • 0,5 puszki kukurydzy z puszki / odsączony/
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 szt. cebula

 

  • 5 szt. chlebków pita

Sposób przygotowania:

Nadziewane chlebki pita
Mięso podsmażamy na patelni wraz z cebulą drobno pokrojoną i czosnkiem. Po chwili dorzucamy resztę składników i dusimy jeszcze przez chwilę.Odstawiamy do przestygnięcia. Po chwili nadziewamy chlebki pita mięsem i wkładamy na formę do piekarnika i podpiekamy całość około 4 minut. Tak żeby chlebki się ogrzały.Smacznego !

Tagi:

mięso sosy