Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Nadziewane łódki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne i ciekawe danie z cukinii

Nadziewane łódki z cukinii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziewane łódki z cukinii

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane łódki z cukinii
Cukinię umyc i przekroić na połowę wzdłuż. Środek wydrążyć. Nasiona wyrzucić a resztę drobno pokroić. Paprykę umyć i wyciąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Pomidora obrać ze skróki- najlepiej wczesniej go sparzyć. Następnie pokroic na małe kawałki. Cebule obrać id robno pokroić. Posolić i zeszklić na oleju. Szynke pokroic w kosteczkę, a ser zetrzeć na tarce.paprykę, pomidora, cukinię, szynkę razem wymieszać. Doprawić do smaku i nałożyć do wydrążonych cukinii. Posypać startym serem. Piec pół godziny w 180 stopniach.
Nadziewane łódki z cukinii
cukinię myjemy, przecinamy wzdłuż i wydrążamy
Nadziewane łódki z cukinii
pieczemy około pół godziny w 180 stopniach