Sposób przygotowania:
Nadziewane mielońce
Na patelnię nalać 3 łyżki oleju i rozgrzać. Oczyszczone pieczarki pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, podsmażyć. Do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, chwilę smażyć i na końcu dodać również pokrojoną w kostkę paprykę. Farsz smażyć jeszcze około 3-4 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do farszu dodać 1 łyżkę bułki tartej i wymieszać. Bułka wciągnie nadmiar wytworzonego soku. Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą i czosnkiem. Bułkę tartą zalać wodą i po napęcznieniu dodać do mięsa. Jajka wbić do miski z mięsem, doprawić do smaku i wyrobić gładką masę. Mięso i farsz podzielić na równe części. Każdy kawałek masy mięsnej rozłożyć na ręce, na środku kłaść po porcji farszu i zlepić formując podłużny i średni gruby kotlet. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron po około 5 minut.
elzbieta8960
dusia30
Darth Vader
mięsko
Bahus