lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Nadziewane pieczarki parmezanem.....

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Też wczoraj jadłam znakomite smaczne polecam :)

Nadziewane pieczarki parmezanem.....

Składniki:

Nadziewane pieczarki parmezanem.....

 

  • 20 szt dużych pieczarek
  • ryż 2 woreczki
  • ser żółty ( parmezan) 30 deko
  • rukola 2 garście
  • sos sałatkowy wiosenny ze szczypiorkiem 2 szt
  • pieprz sól
  • pomidory z puszki

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki parmezanem.....
1-Pieczarki umyć ze środka wszystko wyskubać 2- Ryż ugotować odcedzić 3- Ogonki pieczarek i resztę co wyskubaliśmy usmażyć na patelni .ale nie do końca ,dorzucamy pomidory z puszki i dusimy z pieczarkami 4- Dorzucamy sos sałatkowy do smaku pieprz i sól teraz 5 -Wykładamy ryz do naczynia na to farsz z pieczarek czekamy aż ostygnie i wtedy posypujemy serem dodajemy rukole i nadziewamy 6 Do blachy prostokątnej wkładamy folie aluminiowa i układamy nadziane pieczarki pieczarki przykrywamy folia i wkładamy do pieca na pół godziny w 180-200 stopni aby nam sie szybko przypiekło w zasadzie tylko pieczarki maja nam dojść szybko bo farsz mamy prawie zrobiony