Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Nadziewane Piersi Kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie na każdą okazję

Nadziewane Piersi Kurczaka

Składniki:

Nadziewane Piersi Kurczaka

 

  • 3 plastry boczku, pokrojone w kostkę
  • 1 marchewka, drobno pokrojona
  • 1 łodyga selera, drobno pokrojona,
  • 1 mała cebula, drobno pokrojona
  • 250 ml startego sera havarti
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 500 ml pikantnego sosu z chili

Sposób przygotowania:

Nadziewane Piersi Kurczaka
Na dużej patelni podsmażyć boczek, dodać marchewkę, seler i cebulę; smażyć, aż zmiękną. Nadmiar tłuszczu odlać, umieścić w małej misce i ostudzić.

Podsmażone warzywa połączyć z serem i rozłożyć na filety z kurzych piersi. Filety zrolować, zawijając nadzienie w środku.

Roladki umieścić w małym naczyniu do pieczenia, posmarować masłem i piec przez 25-30 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Kurczaka przełożyć na talerz, polać sosem i podawać.