Sposób przygotowania:
Nadziewane Piersi Kurczaka
Na dużej patelni podsmażyć boczek, dodać marchewkę, seler i cebulę; smażyć, aż zmiękną. Nadmiar tłuszczu odlać, umieścić w małej misce i ostudzić.
Podsmażone warzywa połączyć z serem i rozłożyć na filety z kurzych piersi. Filety zrolować, zawijając nadzienie w środku.
Roladki umieścić w małym naczyniu do pieczenia, posmarować masłem i piec przez 25-30 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kurczaka przełożyć na talerz, polać sosem i podawać.
Podsmażone warzywa połączyć z serem i rozłożyć na filety z kurzych piersi. Filety zrolować, zawijając nadzienie w środku.
Roladki umieścić w małym naczyniu do pieczenia, posmarować masłem i piec przez 25-30 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kurczaka przełożyć na talerz, polać sosem i podawać.