Sposób przygotowania:
Nadziewane prezenciki schabowe
Boczuś kroję w plastry o grubości 0,5 cm i podsmażam przez chwilę na patelni. W tym czasie kotlety schabowe rozbijam na cienko. Każdego kotleta obsypuję przyprawami - solą, pieprzem i papryką. Na każdego kotleta kładę plaster sera i po kawałku boczku. Można kawałki boczku pociąć na mniejsze kawałki wtedy łatwiej nam się zawiną prezenciki. Na mięsie kładę również kawałki suszonego pomidora i posypuję mieszanką suszonego szczypiorku i suszonych pomidorów. Tak przygotowane mięso zawijam ciasno w rulon i obwiązuję nitką wzdłuż i wszerz. Układam w brytfannie układam prezenciki i wylewam szklankę bulionu. Całość zapiekam przez około 25-30 minut. Podaję na ciepło np ze smażonymi ziemniaczkami.
edytaha