OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Nadziewane roladki w czosnkowym cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Intensywne w smaku, z dodatkiem ziół i mocnego czosnku. Delikatne mięso ze szpinakiem i kukurydzą zawinięte w roladkę.

Nadziewane roladki w czosnkowym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewane roladki w czosnkowym cieście

 

  • 450 g szpinaku
  • 3x podwójny filet z kurczaka
  • 12 łyżek kukurydzy
  • 6 plastrów żółtego sera
  • majeranek, oregano, złocista i staropolska przyprawa do kurczaka
  • sól
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane roladki w czosnkowym cieście
Szpinak podsmażyć na oleju do miękkości z dodatkiem pół łyżeczki soli. Mięso oczyścić, i rozbić na bardzo cienkie kotlety. Przyprawić i na chwilę odstawić.

Na płatach mięsa układać kolejno plaster żółtego sera, szpinak i 2 łyżki kukurydzy. Zawijać w roladki . Jajka , mąkę, wodę i sól zmiksować na gładką - bardzo gęstą masę.

Posiekany drobno czosnek dodać do ciasta. Wymieszać.

Roladki zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany olej , opiekając na dużym ogniu z każdej strony, a potem smażyć na wolnym ogniu do zezłocenia.
Nadziewane roladki w czosnkowym cieście
rozbite mięso obficie przyprawiamy i odstawiamy
Nadziewane roladki w czosnkowym cieście
układamy na płatach ,ser , szpinak i kukurydzę
Nadziewane roladki w czosnkowym cieście
zawinięte roladki, zanurzamy w cieście i ..
Nadziewane roladki w czosnkowym cieście
..smażymy na złocisty kolor z każdej strony