Sposób przygotowania:
Nadziewane roladki w czosnkowym cieście
Szpinak podsmażyć na oleju do miękkości z dodatkiem pół łyżeczki soli. Mięso oczyścić, i rozbić na bardzo cienkie kotlety. Przyprawić i na chwilę odstawić.
Na płatach mięsa układać kolejno plaster żółtego sera, szpinak i 2 łyżki kukurydzy. Zawijać w roladki . Jajka , mąkę, wodę i sól zmiksować na gładką - bardzo gęstą masę.
Posiekany drobno czosnek dodać do ciasta. Wymieszać.
Roladki zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany olej , opiekając na dużym ogniu z każdej strony, a potem smażyć na wolnym ogniu do zezłocenia.
Na płatach mięsa układać kolejno plaster żółtego sera, szpinak i 2 łyżki kukurydzy. Zawijać w roladki . Jajka , mąkę, wodę i sól zmiksować na gładką - bardzo gęstą masę.
Posiekany drobno czosnek dodać do ciasta. Wymieszać.
Roladki zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany olej , opiekając na dużym ogniu z każdej strony, a potem smażyć na wolnym ogniu do zezłocenia.